A harmadik rész célja, hogy az előzőleg tiltott ételeket, mint kenyér, tészta, hús, visszaállítsuk az étrendben. Ez a rész kevésbé korlátozó, mint az eddigiek, de nagy figyelmet igényel, hogy az egyes ételek hogyan hatnak a testre. Érdemes a mennyiséget és a gyakoriságot is lejegyzetelni.
Ajánlatos egy héten háromszor új ételt fogyasztani, úgy hogy 1 nap csak 1 új ételt állítsunk vissza étrendünkbe. Például:
hétfő - hús
kedd - méregtelenítés
szerda - tészta
csütörtök - magok, diófélék
péntek - hús
szombat - méregtelenítés
vasárnap - magok, diófélék
Kerüljük a cukrozott, édesítőszeres üdítőket,ételeket, alkoholt, tartósítószereket.
Nem szabad keverni a szénhidrát tartalmú ételeket a zsír tartalmúakkal. Például tésztához vagy kenyérhez nem érdemes magokat, dióféléket enni, hanem az első részben leírt anti-ösztrogén ételeket. Ellenben a fehérje kombinálható mindkettővel. Új ételeket csak a főétkezéskor vezessünk be, a többi étkezés maradjon változatlan.
Menü példa:
Reggeli, ebéd:
ugyanaz, mint az első, második héten
Vacsora:
- változatlan ételek:
zöld saláta, hagyma, brokkoli, karfiol, káposzta, fokhagyma, omega 3 olaj (salátára), párolt zöldségek
- bevezetett ételek:
-tészta + változatlan ételek+ hal vagy tojás
-kenyér + változatlan ételek+ hal vagy tojás
-hús + változatlan ételek+ krumpli, bab vagy rizs, árpa, zab
-hús + változatlan ételek+ olajos magvak
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése