2013. július 14., vasárnap

Anti-ösztrogén diéta 2.rész: magok, diófélék

A második hét célja maximalizálni az olyan ételek fogyasztását, amely segíti az anti-ösztrogén hormon (nőknél a progeszteron, férfiaknál a tesztoszteron) termelődését. Ebben az időszakban az energiát nem szénhidrátból, hanem zsírokból nyeri a szervezet.
Az első hét méregtelenítése felkészítette a májat a 2. hét során megnövekedett zsír hasznosításának.

 Fogyasztható ételek:
Napközben: ugyanaz, mint az első részben
Este: zöld saláta, hagyma, fokhagyma, avokádó, keresztesvirágzatúak, omega-3 olaj, bab, tojás, padlizsán, vadon fogott halak, sajt, mandula, dió, pekándió, pisztácia, tökmag, lenmag, kendermag, extra szűz olíva olaj

A legfontosabb ételek, az anti- ösztrogén élelmiszerek, mint a keresztesvirágzatúak, hagyma, fokhagyma, omega-3 olaj, diófélék, magok, zöld saláták fogyasztása ajánlott. Ebben a részben szélesebb választékban ehető fehérje és zöldségfélék, viszont gabonafélék, krumpli nem ajánlott.

Magok fogyasztását kis adagokkal kezdjük, majd fokozatosan növeljük az adagot, a test visszajelzési alapján. Érdemes egyfajta fehérjével, maggal kezdeni és közben figyelni a hatásukat. A sajt fogyasztását kiegészítő fehérjeként együk, ne úgy hogy az étkezés fő fehérje forrása.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése