2013. április 30., kedd

Méregtelenítés - 4./5.nap

Menü hétfőn:

-2 dl víz, 6dl turmix
-1 kk méz almarosttal, 2db huminiqum, 1db every woman one daily
-banános zabpuding
-2 marék diákcsemege
-spenótos rakott karfiol
-meggyes-mákos köles
-2db gluténmentes zsemle aszalt paradicsommal, salátával
-30ml emóció, 1 kk méz almarosttal, 2 db huminiqum

Menü kedden:

-2 dl víz, 6dl turmix
-1 kk méz almarosttal, 2db huminiqum, 1db every woman one daily
-zabkása eperrel
-meggyes-mákos köles
-finomfőzelék, steak burgonya
-1 szelet málnás zabtorta
-rizs salátával
-gluténmentes almás-fahéjas süti
-30ml emóció, 1 kk méz almarosttal, 2 db huminiqum

Spenótos rakott karfiol:
Hozzávalók:
  • 1-2 ek zsír
  • 4-6 ek zabpehelyliszt
  • 1 bögre köles
  • só, bors, szerecsendió
  • 1 közepes fej karfiol
  • 1-2 vöröshagyma
  • fokhagyma ízlés szerint
  • 0,5 kg spenót
  • lenmag, szezámmag a tetejére
Elkészítése:
  1. A zsírt megolvasztom, belekeverem a zabpehelylisztet, felöntöm vízzel, közben kézi habverővel kevergetem, hogy össze ne csomósodjon. Amolyan "vizes besamel" lesz belőle. Fűszerezem ízlés szerint ( só, bors és szerecsendió)
  2. A spenótot megtisztítom, párolom, pürésítem, vagy felolvasztom a fagyasztott pürét, és beleteszem a "besamelbe". Az egész szószt egy kizsírozott hőálló tálba öntöm.
  3. A karfiolt felbarabolom, a hagymát apróra vágom, a fokhagymát összezúzom. Ezeket, a bögre kölest, és három bögre vizet hozzákavarom a szószhoz a tálban, és beteszem a sütőbe. 
  4. Kb fél óra múlva, amikor már nem annyira levesszerű, megszórom a tetejét szezám- és/vagy lenmaggal. Miután ezek is megpirultak, készen is van!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése